Cuptorul cu lemne a fost principala ustensila de gatit a bunicii si mamei mele - painea, cozonacii, placintele, toate mancarurile importante de sarbatori, acolo le faceau. Eu eram prea mica sa inteleg toate detaliile acestui proces, dar de cand avem cuptorul cu lemne de la casuta de vacanta a trebuit sa invat. Principalul sfatuitor a fost tatal meu, care inca mai tine minte cum faceau ei focul in cuptorul nostru cel mare, de acasa.
Astfel, dupa 2 ani de teste si lucru la cuptorul mic cu lemne, pot sa va sfatui si sa va arat cum il folosim noi si ne bucuram de mancaruri delicioase si deosebite. La orice cuptor cu lemne ati folosi - cumparat, sau construit cu mainile proprii(apropo sunt foarte multe video in engleza pe Youtube cum sa-l faceti singuri) - sa stiti ca sunt reguli universale, dar oricum poate avea mici particularitati pe care veti invata sa le gestionati in timp.
Cititi pana la sfarsit toti pasii sa vedeti cate mancaruri delicioase puteti face dintr-un singur foc, la propriu!
Eu am luat cuptorul de pe internet, l-a construit un domn pasionat si dibaci, daca dati cautare pe Google cu siguranta il veti gasi.